Wie is Alain Peyrache Shihan?

Alain Peyrache is geboren in 1950. Hij vertelt graag, niet zonder humor, dat zijn eerste ervaring met aikido een vergissing was, hij dacht dat hij aan een les judo meedeed. Door deze toevallige ontmoeting geeft Alain Peyrache nu al meer dan 45 jaar les in aikido.

In 1967 krijgt hij, na een blessure van zijn leraar, de verantwoordelijkheid over de dojo van zijn leraar. Bezorgd over de kwaliteit van zijn opleiding bezoekt hij vele meesters die directe leerlingen zijn van de grondlegger van aikido, grootmeester Morihei Ueshiba. Zijn ontmoeting met meester Tamura zorgt voor een grote verandering en zet hem recht op zijn pad in aikido. Dertig jaar lang volgt Alain Peyrache meester Tamura. In 1970 start hij zijn eigen dojo.

Frankrijk kampt met veel conflicten en meningsverschillen tussen de federaties die zijn ontstaan. Alain Peyrache had hoge functies in de FFAB (Franse Federatie voor Aikido en Budo), maar neemt toch ontslag, ondanks dat velen om hem heen het afraden. Hij heeft genoeg van federaties die aikido behandelen als een sport en geeft slechts in zijn eigen dojo puur en compromisloos les.

En zo, na enkele jaren van reflectie, ontwikkelde Alain Peyrache begin jaren '90 iets wat nog niet bestond in Europa: de EPA-ISTA, een structuur die werkt als een wereldwijde dojo door middel van de onderliggende traditionele gedachte: "één Meester, één Dojo".

Meester Peyrache volgt, zonder ooit af te wijken, de weg van de grondlegger van aikido.